Constructii & Imobiliare

Papalekas anunţă oficial: Globalworth dezvoltă Renault Bucharest Connected, viitorul „cartier general” al concernului francez din România. Este cea mai mare tranzacţie de leasing pe piaţa birourilor din Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu, Ştefan Stan

12.07.2017, 09:34 4603

Globalworth, unul dintre cele mai active fonduri de investiţii din piaţa imobiliară locală, anunţă achiziţia a 57.000 de metri pătraţi de teren, deţinut anterior de Coca-Cola HBC România, şi dezvoltarea noului sediu al Renault în Bucureşti.

Achiziţia va fi finalizată prin intermediul firmei Elgan Offices SRL, deţinută în egală măsură de Globalworth şi de Elgan Group, reprezentat de Simon Roth.

Finalizarea proiectului de birouri al Renault este aşteptat să fie finalizat în primul trimestru din 2019. Renault va ocupa 47.000 de metri pătraţi pe o perioadă de 11 ani minimum.

ATENŢIE! Începe ”urgia”: Cod portocaliu de vijelii şi grindină

Declaraţie şoc a lui Erdogan la numai câteva zile după summitul G20

Promoţie masivă a Ryanair: 250.000 de bilete pe 900 de rute, cu 9,99 euro

Aceasta este cea mai mare tranzacţie de leasing înregistrată vreodată pe piaţa birourilor din Bucureşti.

Proiectul consistă în focusul strategic al Globalworth pe investiţii în proiecte premium, pe care le vor ocupa ulterior chiriaşi de renume.

După tranzacţie, Renault va fi cel mai mare chiriaş al Globalworth. 

Acesta este al doilea proiect de închiriere încheiat între Globalworth şi Groupe Renault România, urmând achiziţiei principalei facilitaţi de distribuţie a Dacia, din apropierea fabricii de la Mioveni, finalizată recent. Ca urmare a acestei tranzacţii, Groupe Renault România va deveni cel mai mare chiriaş al Globalworth.

„Aceasta este o tranzacţie de referinţă pentru Globalworth. Suntem mândri să dezvoltăm un parteneriat atât de puternic şi de lungă durată cu Groupe Renault România. Faptul că cea mai mare corporaţie din ţară devine cel mai mare chiriaş al liderului pieţei de investiţii în clădiri birouri din România este dovada experienţei noastre de neegalat în construirea unor relaţii solide cu unele dintre cele mai mari corporaţii din lume, prin livrarea de spaţii de lucru de referinţă, de cea mai bună calitate, care garantează performanţă, competitivitate şi un mediu de lucru confortabil şi productiv, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer.

„Noul nostru sediu unic din Bucureşti are deja un nume, ales de angajaţii noştri: Renault Bucharest Connected. Pentru prima oară de când Groupe Renault îşi desfăşoară activitatea în capitală, mai mult de 3.000 de angajaţi, zeci de echipe, sute de profesii se vor afla în acelaşi loc şi vor putea lucra chiar mai bine împreună.  Pentru noi, Renault Bucharest Connected nu este doar un proiect imobiliar, ci un proiect de management dedicat colegilor noştri, pentru o mai bună colaborare în echipă, condiţii de muncă îmbunătăţite şi eficienţă sporită. Crearea unor spaţii de lucru colaborative, prietenoase, proximitatea faţă de mijloacele de transport în comun şi accesul facil către Centrul Tehnic Titu şi către platforma industrială de la Mioveni sunt alte obiective ale noului proiect”, explică Yves Caracatzanis, Managing Director.Groupe Renault Romania

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO