Constructii & Imobiliare

Primăria Bistriţa a investit 24 de milioane de lei într-o pârtie de schi care nu poate fi folosită

Primăria Bistriţa a investit 24 de milioane de lei...

Autor: Mediafax

20.11.2016, 13:52 1449

24 milioane de lei a costat pârtia de schi, construită la cea mai joasă altitudine din ţară, respectiv 680 metri, banii provenind dintr-un împrumut accesat de primăria Bistriţa în 2011 şi din fonduri proprii.

Pârtia are peste 1,2 km lungime şi este dotată cu un telescaun cu patru locuri, instalaţie de nocturnă şi instalaţie pentru produs zăpada artificială.

Lucrările au fost executate de o companie din Piteşti şi sunt finalizate, însă nu poate fi dată în folosinţă deoarece Primăria Bistriţa nu reuşeşte să găsească o firmă care să se ocupe de operarea instalaţii de telescaun şi de deservirea pârtiei de schi, întreţinerea pârtiei instalaţiilor de produs zăpada şi a celorlalte servicii conexe.

“Pârtia este gata. Este funcţională sută la sută însă, dar nu ştim când o să putem să o propunem oficial în funcţiune deoarece nu găsim o firmă care să opereze ceea ce există aici. Nu mi-am imaginat că pe lângă numeroasele probleme pe care le-am întâmpinat până acum, va fi atât de greu să găsim o firma care să aibă oameni specializaţi în astfel de activităţi. Sper că până la finalul acestui an să reuşim să încheiem un contract cu o firmă care sa se ocupe de aceste activităţi şi să putem pune pârtia de schi în funcţiune”, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul municipiul Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu.

Municipalitatea a anunţat încă din luna august că intenţionează să încheie un contract de colaborare cu un operator pentru prestarea servicilor de operare telescaun şi întreţinerea pârtiei însă nu a reuşit nici până la această dată să găsească o firmă care să îndeplinească condiţiile impuse de ISCRIR Bucureşti.

Pârtia de schi face parte dintr-un proiect amplu de amenajare a unui Complex Sportiv de Agrement Polivalent - Wonderland, care se întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va avea atât zone de agrement pentru sporturi de iarnă - pârtia de schi, patinoar în aer liber cât şi o zonă pentru practicarea sporturilor de vară cu Aqualand, bazine de înot, terenuri de tenis, de basket şi golf, dar şi un hipodrom.

Proiectul prevede şi amenajarea unui hotel de patru stele, un centru SPA, restaurante, cafenele săli de conferinţe şi de spectacole dar şi o sală polivalentă cu o capacitate de 4000 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO