Constructii & Imobiliare

Producătorul de materiale de construcţii Megaprofil: Volumele au scăzut cu 20% în S1, clienţii din servicii şi agricultură au avut mai puţine proiecte

Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide

Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide

Autor: Mirabela Tiron

10.08.2017, 00:06 287

Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide, parte a grupului Kingspan, una dintre cele mai mari companii de profil,  ce controlează producătorul de materiale de construcţii Megaprofil din Buziaş (judeţul Timiş) spune că volumele companiei au scăzut cu circa 20% în prima jumătate a anului faţă de perioada similară a anului trecut, dat fiind că au fost mai puţine proiecte de construcţii dezvoltate de clienţii din agricultură şi servicii.

„Materia primă s-a scumpit, produsele chimice, fierul, de aceea şi noi am crescut preţul, am păstrat clienţii care au vrut calitate şi nu s-au uitat doar la preţ. Volumele au scăzut cu 20% în S1, dar am reuşit să ne menţinem cifra de afaceri prin scumpirile efectuate“, a spus pentru ZF Adrian Porfir, care la început de an era optimist şi estima o creştere cu 5% a afacerilor.

La materiale precum cimentul, fierul-beton, tabla, plasele şi alte produse din oţel au crescut preţurile între 5% şi 30% în prima jumătate a acestui an, pe fondul costurilor mai mari de producţie (în special pe energia electrică), creşterii salariului minim pe economie, potrivit datelor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO