Constructii & Imobiliare

RetuRO, compania care a fost licenţiată să construiască Sistemul Garanţie-Returnare, închiriază un spaţiu de birouri în clădirea Globalworth Campus A. Contractul a fost semnat pe o perioadă de şase ani şi jumătate

RetuRO, compania care a fost licenţiată să...

Autor: Cristina Bellu

06.04.2023, 11:40 1017

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE) şi liderul pieţei de birouri din România, a semnat un contract de închiriere cu RetuRO Sistem Garanţie Returnare (RetuRo), societate înfiinţată de producătorii de băuturi şi asociaţiile comercianţilor în scopul gestionării sistemului de garanţie-returnare.

Contractul a fost semnat pe o perioadă de şase ani şi jumătate, şi vizează un spaţiu de aproximativ 500 metri pătraţi de birouri în cadrul Globalworth Campus A, potrivit datelor furnizate de oficialii Globalworth la solicitarea ZF.

Proiectul Globalworth Campus cuprinde trei clădiri de birouri încadrate în clasa A ce găzduiesc spaţii de birouri, un centru de conferinţă, centre comerciale şi diverse alte facilităţi, ce se întind pe o suprafaţă închiriabilă de peste 92.000 metri pătraţi.

“Suntem încântaţi să găzduim RetuRo în locaţia noastră premium, în care atât mediul interior, cât şi cel exterior stimulează inovaţia şi progresul”, spune Ramona Dîrlea, Corporate Account Manager în cadrul Globalworth Romania.

Compania RetuRO Sistem Garanţie Retur­nare S.A., în acţionariatul căreia se află asociaţii ale producătorilor de băuturi, precum Asociaţia Berarii României pentru Mediu, Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate şi Asociaţia Retailerilor pentru Mediu, este cea care deţine licenţa pentru construirea Sistemului Garanţie-Returnare (SGR), care urmează să devină funcţional la sfârşitul lunii noimebrie.

În companie, statul român deţine o parti­cipaţie de 20%.

RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A se va ocupa de transportul ambalajelor goale, dar şi de organizarea şi gestionarea sistemului de date cu care SGR va lucra şi de asigurarea fluxului de numerar.

“Prin stabilirea sediului nostru în Globalworth Campus, o locaţie care prioritizează sustenabilitatea, facem un mare pas înainte în angajamentul nostru de a implementa cel mai mare proiect de economie circulară din România (sistemul de garanţie - returnare - DRS). Această acţiune se aliniază cu valorile şi cu misiunea noastră de a crea impact pozitiv, nu doar prin investiţiile noastre, ci şi prin modul în care ne desfăşurăm activitatea”, adaugă Cătalina Marga, CFO şi Membru al Consiliului de Administraţie al RetuRo.

Până în prezent, proiectul Globalworth Campus  a fost ales de companii precum Amazon, Allianz, Unicredit Services, Dell, Stefanini, Carrefour, Mindspace, Garrett Advancing Motion, Universum, APS Romania, Lagardere, Delphi Diesel Systems, Chain IQ, Mazars, P4Cards, Hoist, Ademco, Emerson, Stradale, Starbucks, Arc Bakery.

În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa, Piteşti şi Târgu-Mureş, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Gestionat de peste 260 de profesionişti în Cipru, Guernsey, România şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 3,2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri şi închiriate către aproximativ 690 de companii naţionale şi multinaţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO