Constructii & Imobiliare

Simtel şi Dedeman îşi pun semnătura pe prima grădiniţă verde din Petroşani, proiect care include 48 de panouri fotovoltaice şi acoperă aproape 85% din necesarul de energie al unităţii

Simtel şi Dedeman îşi pun semnătura pe prima...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2023, 13:55 176

Simtel, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul SMTL, şi jucător naţional în domeniul energiei regenerabile, anunţă finalizarea construirii unei centrale electrice fotovoltaice pentru Grădiniţa Nr. 2 din oraşul Petroşani, care acoperă o suprafaţă de 94 de metri pătraţi şi include 48 de panouri solare.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Dedeman şi face parte din strategia celor două companii de a identifica locaţii din zone unde este nevoie de sprijin din partea mediului de business pentru susţinerea eficientizării costurilor cu energia, spun oficialii Simtel.

„Proiectul din Petroşani este primul dintr-o serie de proiecte planificate pentru următorii ani împreună cu Dedeman. Astfel, ne concentrăm asupra unor locaţii cu nevoi ridicate de eficientizare a costurilor energetice, precum grădiniţe, şcoli, dispensare şi gospodării cu acces limitat la energie electrică. Fiecare panou fotovoltaic instalat şi fiecare kilowatt de energie regenerabilă produs reprezintă un pas hotărât spre un viitor energetic eficient. Tehnologia verde nu este doar o cerinţă pentru sustenabilitate, ci şi un motor esenţial pentru creştere economică şi îmbunătăţire a calităţii vieţii”, spune Ana Nedea, Director Strategie în cadrul Simtel.

Cu o capacitate de aproximativ 20 Kwp, centrala va produce aproximativ 16.077 kWh pe an şi va acoperi circa 85% din necesarul de energie al grădiniţei. Astfel, grădiniţa va beneficia de o reducere semnificativă a costurilor cu energia şi îşi va diminua emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 12 tone pe an.

Proiectul a fost implementat cu fonduri proprii din partea celor două companii.

„Proiectul de la Grădiniţa Nr. 2 din Petroşani reprezintă primul pas într-o serie de iniţiative planificate în colaborare cu Simtel, prin care ne propunem să generăm beneficii reale şi durabile pentru comunităţi şi să facilităm accesul la energie verde în zonele care au cea mai mare nevoie”, a subliniat Dragoş Pavăl, Preşedintele Dedeman.

Simtel este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 335 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO