Constructii & Imobiliare

Statul român nu a fost informat de coreenii de la Daewoo despre tranzacţia pe care o pregătesc cu Şantierul Naval Mangalia. Statul este acţionar minoritar, cu 49% din acţiuni

Statul român nu a fost informat de coreenii de la Daewoo...

Autor: Ştefan Stan

04.07.2017, 16:38 1426

Statul român, care este acţionar minoritar (49% din acţiuni) în cadrul Şantierului Naval Mangalia, susţine că nu a fost informat cu privire la negocierile pe care Daewoo le-ar purta pentru vânzarea şantierului către o companie olandeză, potrivit Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, care a răspuns unei solicitări ZF. 

”La nivelul D.P.A.P.S. (Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului) nu exista nicio informatie referitoare la o eventuala vanzare a pachetului majoritar de actiuni in D.M.H.I., pachet detinut de firma coreeana D.S.M.E.”

Societatea Santierul Naval 2 Mai S.A. Mangalia deţine o cotă de 49% din capitalul social al Daewoo Mangalia Heavy Industry (D.M.H.I.). Şantierul Naval 2 Mai este deţinut de Ministerul Economiei, care are 93,93% din capitalul social. 

Daewoo vinde Şantierul Naval din Mangalia, subsidiara din România a grupului, către un constructor de nave olandez. Decizia vine în condiţiile în care producătorul coreean a reuşit să vândă activele la preţuri peste aşteptări, iar compania se aşteaptă să îşi îmbunătăţească situaţia financiară mai rapid decât era estimat. Până la sfârşitul primei jumătăţi a anului, Daewoo a reuşit să plătească 76,2% din datoria de 2,71 trilioane de woni (2,4 miliarde de dolari), potrivit presei din Coreea de Sud.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO