Constructii & Imobiliare

Un timişorean care a construit locuinţe în vestul ţării investeşte 30 mil. euro într-un proiect de birouri de 26.000 mp

Un timişorean care a construit locuinţe în vestul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2016, 14:45 1725

Dezvoltatorul imobiliar timişorean Werk Property Group, controlată de omul de afaceri Virgil Tornoreanu şi de investitorul turc Ruhat Kemaloglu, investeşte 30 de milioane de euro în dezvoltarea unui proiect de birouri în Timişoara, cu o suprafaţă închiriabilă de 26.000 de metri pătraţi, care va fi livrat la finalul anului viitor. Vox Technology Park va avea două corpuri de clădire, cu zece, respectiv şapte etaje, şi circa 3.500 de metri pătraţi pe etaj, ceea ce oferă companiilor posibilitatea de extindere în viitor. Construcţia proiectului a ajuns la parter, fundaţia şi etajul subteran fiind finalizate.

Proiectul va dispune de spaţii pentru biciclete, o sală de fitness dedicată chiriaşilor, o zonă comercială la parterul corpurilor de clădire, cu o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, mai multe săli de conferinţe şi food court.

Dezvoltarea Vox Technology Park vine în contextul în care piaţa de birouri din Timişoara trece printr-o perioadă de efervescenţă, potrivit reprezentanţilor Werk Property Group. Astfel, în oraşul de pe Bega există numeroase companii care doresc să se relocheze şi să-şi extindă activitatea, precum şi companii care analizează oportunităţile regionale.

Grupul de companii Werk a dezvoltat în ultimii ani peste 700 de apartamente şi zeci de mii de metri pătraţi de hale industriale, spaţii hoteliere şi de birouri. Werk Property Group este responsabil de proiectul de rezidenţial Rivendelle din Timişoara, care cuprinde 60 de apartamente.

În 2015, Werk MB Construct, compania de construcţii din grup, a avut o cifră de afaceri de 28,6 milioane de lei, la un profit de 858.000 de lei şi figurează cu 56 de angajaţi, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

“Creăm partenerilor noştri din industria tehnologiei şi din mediul de afaceri o ambianţă plăcută într-un mediu de lucru modern”, spune Virgil Tornoreanu, managing partner al Werk MB Construct.

În Timişoara, sunt prezenţi cu birouri şi sud-africanii de la NEPI, care au cumpărat în 2012 complexul de birouri City Business Centre, de 47.100 de metri pătraţi, de la omul de afaceri Ovidiu Şandor, într-o tranzacţie estimată la 40 de milioane de euro. Astăzi, proiectul, printre chiriaşii căruia se numără Accenture, Autoliv, Generali şi OMV Petrom, este evaluat la 92,1 milioane de euro. Anul trecut, NEPI a închiriat 10.500 de metri pătraţi în clădirile din cadrul centrului de afaceri din vestul ţării.

Un alt proiect de office din vestul ţării este Optica Business Park, dezvoltat de fraţii Marius şi Emil Cristescu. Imobilul a ajuns la un grad de ocupare de 90%, potrivit firmei Activ Property Services care se ocupă de închirierea spaţiilor.
Proiectul Vox Technology Park va concura cu cel al omului de afaceri Iulian Dascălu, care pregăteşte în Timişoara 131.000 de metri pătraţi aflaţi în prezent în construcţie la Timişoara. În ansamblul urbanistic Openville din Timişoara, Dascălu va include, pe lângă funcţiunile de retail, parc şi entertainment, şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 de metri pătraţi închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România (155 de metri şi 27 etaje). Construcţia ansamblului a început în luna septembrie a anului trecut, cu lucrările la o primă clădire de birouri, de 18.000 de metri pătraţi. United Business Center 2 va fi finalizată în toamna acestui an, printre chiriaşi numărându-se Ness Software Engineering Services şi policlinica Regina Mari

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO