Cryptobusiness

Sfărşitul unui creditor de criptomonede: Celsius Network solicită intrarea în faliment după ce luna trecută compania a îngheţat retragerile, pe fondul prăbuşirii pieţei crypto

Sfărşitul unui creditor de criptomonede: Celsius...

Autor: Mediafax

14.07.2022, 17:07 162

Creditorul american de criptomonede Celsius Network a anunţat miercuri că a depus cererea de faliment la New York, devenind cea mai recentă victimă din sectorul criptomonedelor în urma prăbuşirii dramatice a preţurilor, relatează Reuters. 

Celsius, cu sediul în New Jersey, a îngheţat luna trecută retragerile, invocând condiţiile "extreme" de pe piaţă, tăind accesul la economii pentru investitorii individuali şi provocând cutremure pe piaţa cripto.

Într-un dosar depus la Tribunalul de faliment al SUA pentru districtul sudic din New York, Celsius şi-a estimat activele şi pasivele între 1 şi 10 miliarde de dolari, cu peste 100.000 de creditori. Compania dispune de 167 de milioane de dolari în numerar.

"Aceasta este decizia corectă pentru comunitatea şi compania noastră", a declarat cofondatorul şi directorul executiv al Celsius, Alex Mashinsky.

Creditorii de criptomonede, precum Celsius, au cunoscut un boom în timpul pandemiei COVID-19, atrăgând deponenţi cu dobânzi ridicate şi acces facil la împrumuturi.

Un alt creditor de criptomonede din SUA, Voyager Digital Ltd a intrat în faliment luna aceasta, după ce a suspendat retragerile şi depozitele. Vauld din Singapore, un creditor mai mic, a îngheţat, de asemenea, retragerile în această lună.

Măsura luată de Celsius în iunie de a îngheţa retragerile a determinat autorităţile de reglementare a valorilor mobiliare din New Jersey, Texas şi Washington să lanseze investigaţii asupra firmelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO