Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. Daniel Popa, Reynaers: Lipsa PUZ-urilor şi blocajul instituţional din Bucureşti ne vor afecta şi pe noi ca furnizori de soluţii pentru ansambluri rezidenţiale sau de birouri

07.03.2023, 17:40 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Rezidenţialul reprezintă ponderea cea mai mare a proiectelor din portofoliul companiei, care a livrat soluţii pentru proiecte de locuinţe ca Amber Forest, complexul One Peninsula şi proiectul Acmanic, toate din Bucureşti.

Efectele blocării PUZ-urilor în Bucureşti, o problemă care persistă de aproximativ doi ani, se resimt nu doar în rândul dezvoltatorilor, ci şi în cel al furnizorilor de materiale de construcţii. Reynaers, o companie care furnizează soluţii de aluminiu, spune că se vor vedea mai departe efectele acestei situaţii, care se suprapune cu o încetinire generală a sectorului rezidenţial.

„Pentru 2023, preconizăm o uşoară scădere a segmentului rezidenţial, însă şi o creştere sectorului nonrezidenţial. Anul trecut a început o perioadă care probabil va continua şi în următorii unu sau doi ani legat de lipsa PUZ-urilor, de blocajul instituţional, care ne vor afecta şi pe noi ca furnizori de soluţii pentru ansambluri rezidenţiale sau de birouri“, spune Daniel Popa, country manager la Reynaers Aluminium România.

Rezidenţialul reprezintă ponderea cea mai mare a proiectelor din portofoliul companiei, care a livrat soluţii pentru proiecte de locuinţe ca Amber Forest, complexul One Peninsula şi proiectul Acmanic, toate din Bucureşti.

„În ultimii doi ani, am asistat la schimbări legate de cererea în piaţă, care cred că se vor menţine. Consumatorii au devenit mult mai selectivi, iar cererea pentru calitate primează pentru confortul personal. Acest lucru se reflectă şi în bugetul alocat pentru casă. Pe partea de rezidenţial suntem deja furnizorul preferat de mulţi dezvoltatori importanţi, iar această zonă se anunţă în continuare pozitivă pentru noi.“

Daniel Popa estimează că zona de rezidenţial se va confrunta cu o încetinire în perioada următoare, pentru ca apoi să se stabilizeze. Pentru acest an, reprezentanţii companiei preconizează astfel o scădere de până la 4,6% a segmentului rezidenţial.

Reynaers Aluminium, subsidiara locală a grupului belgian Reynaers, a ajuns anul trecut la afaceri de circa 44 de milioane de lei, lucrând cu 40 de angajaţi. Reynaers se ocupă cu distribuţia sistemelor de aluminiu pentru diverse aplicaţii, precum uşi, ferestre, luminatoare, sere. Grupul are sediul central în Belgia, iar în România funcţionează printr-o reprezentanţă locală. Reynaers este prezent local din 2006, când a început ca reprezentanţă străină, iar SRL-ul a luat fiinţă în 2011.