Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. Iulian Dascălu sparge gheaţa cu primul său proiect rezidenţial, la Iaşi. Va avea 45 de apartamente premium, cu o medie de preţ de 3.000 de euro/mp

02.05.2023, 12:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Tot cu o componentă semnificativă de rezidenţial, Iulius pregăteşte un alt proiect, în apropierea Palas din Iaşi, pentru care a organizat anul trecut un concurs de arhitectură.

Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group, deţinut de antreprenorul Iulian Dascălu, face în Iaşi primul proiect rezidenţial din portofoliul său, care se află chiar în apropierea celei mai noi clădiri de birouri pe care a inaugurat-o, Palas Campus. „Construim o clădire cu 45 de apartamente, pentru a completa mixul din zonă, unde mai avem spaţii de birouri şi retail. Livrarea este prevăzută pentru primele luni din 2024, însă ţinând cont de ritmul în care evoluează lucrările acum, credem că ar putea fi gata până la sfârşitul acestui an“, a spus Raluca Munteanu, director de dezvoltare la Iulius. Proiectul, care poartă numele Tatami Seven, este primul cu destinaţie rezidenţială din portofoliul Iulius, grup care s-a specializat în dezvoltarea de ansambluri mixte, cu birouri şi retail. „Este o experienţă nouă pentru noi. Vânzările merg bine până acum, proiectul nostru înscriindu-se în categoria premium. Preţul mediu de vânzare este de 3.000 de euro pe metru pătrat.“ Potrivit informaţiilor de pe site-ul de prezentare, Tatami Seven va avea apartamente cu una, două şi trei camere, garsonierele fiind deja vândute integral. Pentru apartamentele cu două camere, preţurile pornesc de la 160.000 de euro plus TVA, iar pentru cele cu trei camere – de la 240.000 de euro plus TVA. „Clădirea va beneficia de panouri fotovoltaice proprii, care vor asigura necesarul de energie electrică pentru consumul instalaţiilor din spaţiile comune“, se arată pe site. Tot cu o componentă semnificativă de rezidenţial, Iulius pregăteşte un alt proiect, în apropierea Palas din Iaşi, pentru care a organizat anul trecut un concurs de arhitectură. Terenul pus la dispoziţie pentru acest proiect este de 16.500 de metri pătraţi şi va include şi alte funcţiuni, precum cele de natură comercială. Pentru acea nouă dezvoltare, Iulius se află acum în etapa de avizare.

„Noi nu facem proiecte singulare, ci proiecte unitare, cu mai multe funcţiuni. Cred că acum se caută mai mult astfel de dezvoltări, în zone mai centrale ale oraşelor, care să oprească puţin extinderea către zonele limitrofe, către localităţile-satelit, deoarece aceste zone metropolitane s-au aglomerat foarte mult“, a mai spus Raluca Munteanu.

În total, până acum, Iulius a realizat la Iaşi cinci proiecte de real estate, care totalizează 130.000 mp de spaţii office şi 105.000 mp retail, pentru care a alocat jumătate de miliard de euro. Este vorba despre proiectele Palas Iaşi, Palas Campus, Iulius Mall Iaşi, Family Market Miroslava şi Family Market Bucium.

În afară de Palas, grupul Iulius a mai dezvoltat proiectul mixt Iulius Town din Timişoara, dar şi mallurile sub brandul Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava şi câteva clădiri de birouri. Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul de investiţii sud-african Atterbury Europe.

La nivelul întregului portofoliu imobiliar dezvoltat de Iulius, investiţiile sunt de aproximativ 1,3 miliarde de euro.