Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. Ovidiu Păscuţiu, CEO, Saint-Gobain: Există programe guvernamentale care ar putea fi revitalizate pentru a stimula renovarea în segmentul rezidenţial

11.04.2023, 00:05 Autor: Alina-Elena Vasiliu

România este în continuare o ţară mai mult a construcţiilor noi decât a renovărilor, investiţiile direcţionate către îmbunătăţiri – mai mici sau mai mari – fiind extrem de reduse.

Fondurile guverna­mentale pentru eficienti­za­rea energetică a clădi­rilor ar putea fi o soluţie care să ducă la stimularea sectorului de renovări din România, este de părere Ovidiu Păscuţiu, CEO al pro­ducătorului francez de materiale de construcţii Saint-Gobain România.

„Există programe guvernamentale – precum Casa Eficientă Energetic sau Casa Verde Plus – ce ar putea fi revitalizate pentru a stimula renovarea în segmentul rezidenţial“, spune el.

România este în continuare o ţară mai mult a construcţiilor noi decât a renovărilor, investiţiile direcţionate către îmbunătăţiri – mai mici sau mai mari – fiind extrem de reduse. Tocmai de aceea, atunci când dezvoltatorii aleg să fie precauţi şi să sisteze noile proiecte, companiile din sectorul construcţiilor au mult de suferit.

Grupul francez Saint-Gobain a trecut de 2.000 de angajaţi în 2022, după ce a făcut noi recrutări, în condiţiile extinderii capacităţilor de producţie pe care le are pe piaţa locală. Financiar, Saint-Gobain România a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei, în creştere faţă de anul precedent. Avansul a venit atât ca urmare a inflaţiei, care a dus la o creştere secvenţială a preţurilor determinată de creşterea costurilor cu energia şi materiile prime, cât şi în urma creşterii capacităţilor de producţie. În termeni de profitabilitate, comparativ cu exerciţiul financiar al anului 2021, Saint-Gobain România este pe trend ascendent.