Deloitte

Deloitte CFO Summit 2024. Andrei Bica, Profi: Am avut o creştere de două cifre în 2023 şi ne aşteptăm la un avans similar în 2024. Se simte în ultima perioadă o reducere a volumelor

20.03.2024, 00:05 Autor: Răzvan Botea

Andrei Bica, CFO, Profi, a vorbit la Deloitte CFO Summit 2024 despre evoluţia retailerului în 2023 şi despre aşteptările din 2024. Fondul de investiţii MidEuropa a vândut recent lanţul de magazine Profi către Ahold Delohaize, care deţine Mega Image în România.

„Din fericire pentru busi­nes­sul nostru, noi am avut o creştere de două cifre anul trecut şi ne aşteptăm la ceva similar anul acesta. Volumetric, cel puţin în ultima perioadă de timp se simte o oarecare reducere a volumelor. Vorbim de o cifră redusă. Conti­nuă însă creşterea pe valoare“, a spus Andrei Bica la CFO Summit, conferinţă realizată în parteneriat cu Ziarul Financiar.

Deloitte a organizat cea de-a cincea ediţie a eveni­mentului consacrat directorilor financiari şi specialiştilor din domeniul financiar din România. Conferinţa, ca în fiecare an, a adus la masa discuţiilor directorii unora dintre cele mai importante companii din România care, împreună cu specialiştii Deloitte, au dezbătut cele mai importante teme din departamentele financiare: mersul economiei, inflaţia, implementarea planurilor de investiţii şi realizarea vânzărilor.

„În calitatea ta de director financiar, provocările aces­tui an sunt cum continui să-mi finanţez creşterea, pentru că noi, până vom primi aprobarea la Consiliul Concu­renţei, urmând modelul actual de business, con­tinuăm să creştem. Avem un buget de CAPEX foarte am­biţios.

Ca în fiecare an, bugetul nostru de CAPEX este de peste 100 de milioane de euro“, a spus Andrei Bica.

Despre vânzările cu amănuntul, el a spus că perspectivele sunt bune: „Un exemplu concret pentru retail ar fi această a doua creştere de salariu minim care a avut loc 1 octombrie, încă 10% după ce crescuse deja cu 18% de la 1 ianuarie, care nu s-a văzut imediat, dimpotrivă. Cum spuneam, spre sfârşit de an, am vândut bine, dar din punct de vedere volumetric clar vânzările au fost în scădere. Deşi salariul minim a crescut şi implicit când creşte salariul minim  creşte şi salariu mediu în ţară.