Economia verde

Pagina verde. Alina-Elena Vasiliu, jurnalist ZF, a primit Premiul Presei în cadrul Galei Parteneriatelor, pentru proiectul Economia verde, din care face parte Pagina verde

20.09.2023, 00:05 Autor: Ziarul Financiar

Alina-Elena Vasiliu, jurnalist la Ziarul Financiar, a primit Premiul Presei în cadrul Galei Parteneria­telor, din partea organizatorilor Competiţiei Parteneriatelor APL-ONG pentru un Bucureşti Social şi Solidar. Premiul a fost acordat pentru subiectele publicate având ca temă sustenabilitatea, dezvoltarea durabilă, incluziunea socială şi economia circulară.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Noul Bucureşti, o capitală a tuturor“, implementat de asociaţia Ateliere Fără Frontiere, scopul fiind evidenţierea partene­riatelor dintre autorităţi publice locale (APL) şi organizaţii nongu­vernamentale (ONG).

Organizaţia Ateliere Fără Frontiere a fost fondată în 2008, din dorinţa de a veni cu o soluţie pentru persoanele vulnerabile, care au nevoie să deprindă abilităţile de muncă şi a se pregăti pentru inserţia pe piaţa muncii. ONG-ul este o iniţiativă pe care au avut-o Raluca şi Patrick Uriagli.

Printre proiectele pe care le derulează Ateliere Fără Frontiere, se numără Remesh (un atelier în care panourile publicitare sunt transformate în genţi şi accesorii), EduClick (proiect prin care ONG-ul colectează deşeuri electrice şi electronice şi recondiţionează calculatoare pe care le oferă şcolilor mai puţin dezvoltate), precum şi o fermă în satul Ciocănari, în judeţul Dâmboviţa, unde lucrează persoane vulnerabile din comunitate şi unde se practică agricultura organică.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank