Economia verde

Pagina verde. ALTRNTV, un magazin cu produse sustenabile, vrea să atragă mai multe branduri româneşti pe rafturi

12.04.2023, 00:06 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Magazinul a fost deschis pe 13 mai 2022, iar până la finalul anului trecut a făcut încasări de 626.000 de lei Aproape 200.000 de lei a generat brandul propriu Atelier Merci, restul provenind din vânzarea produselor create de alţi antreprenori, angajatori pentru 242 de oameni.

ALTRNTV, un magazin din Bucureşti care vinde produse sustenabile – de la piese vestimentare la obiecte de decor – a reunit pe rafturile sale 92 de designeri care lucrează cu materiale şi tehnici menite să nu dăuneze mediului înconjurător.

Magazinul a fost deschis pe 13 mai 2022, iar până la final anului trecut a făcut încasări de 626.000 de lei. Aproape 200.000 de lei a  generat brandul propriu Atelier Merci, restul provenind din vânzarea produselor create de alţi antreprenori, angajatori pentru 242 de oameni. Cele mai multe businessuri au luat naştere în anul instalării pandemiei, 2020, un an care a dat curaj şi timp multor tineri cu spirit antreprenorial care

nu găseau resursele pentru a pune bazele unei afaceri. „Deşeurile noastre textile (5 kilograme pe lună) sunt colectate şi reciclate de o companie specializată în reciclarea deşeurilor şi devin materie primă pentru producţia de ciment. Lunar, reciclăm încă două kilograme de deşeuri textile din ţesături naturale de mici dimensiuni şi le transformăm în săculeţi pe care îi vindem pe ateliermerci.ro (marca proprie sustenabilă) şi creăm şi etichetele de produs din aceste deşeuri“, spune Daniela Staicu, una dintre fondatoarele proiectului, care a pus bazele acestui business alături de Alina Ţiplea. În 2023, fondatoarele ALTRNTV şi-au propus să dubleze cifra de afaceri de anul trecut, să intre pe piaţa online, prin lansarea unui website care să faciliteze vânzările şi în afara României, dar şi să continue să promoveze designerii din spaţiul lor. „Totodată, ne gândim la creşterea numărului de branduri româneşti sustenabile expuse în ALTRNTV la 140“, mai spune Daniela Staicu. Din gama de produse care se găsesc în ALTRNTV fac parte produse vestimentare, accesorii, cosmetice, produse home-deco, toate făcute de designeri români din materiale sustenabile cu tehnici de producţie prietenoase cu mediul şi pielea. ALTRNTV găzduieşte şi o cafenea cu cafea de specialitate – ALT Coffee, şi o galerie, ALT Gallery, care prezintă lucrări realizate de artişti plastici dedicate textilelor şi revalorificării lor prin tehnici de recycling şi upcycling. Businessul funcţionează în incinta primului cinema din Bucureşti – Cinema Bucureşti, pe bulevardul Regina Elisabeta.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank