Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

11.10.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu


Proiectul ÎntreVecini, o iniţiativă pentru instalarea de panouri fotovoltaice în blocuri, se extinde la nivel naţional şi ajunge în şase judeţe: Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Mureş şi Prahova. Cei interesaţi să se alăture iniţiativei se pot înscrie pe platforma www.intrevecini.ro până la data de 18 octombrie 2023, completând formularul de înscriere cu mai multe detalii despre comunitatea lor şi motivându-şi dorinţa de a face parte din proiect. Proiectul-pilot al asociaţiei a fost implementat în sectorul 6 al Capitalei.

Cercetători, inovatori, antreprenori, reprezentanţi ai asociaţiilor patronale şi de business sau ai societăţii civile, precum şi oficiali guvernamentali şi din administraţia publică vor participa la cea de-a doua ediţie a Climate Change Summit, cel mai amplu eveniment din Europa Centrală şi de Est dedicat schimbărilor climatice. Acesta va transforma Bucureştiul pe 19 şi 20 octombrie în kilometrul zero al soluţiilor sustenabile. În prima zi a evenimentului, la Opera Naţională, peste 50 de speaker români şi internaţionali vor vorbi despre un viitor sustenabil. Cea de-a doua zi a Climate Change Summit aduce conferinţe, workshopuri şi mese rotunde în peste 20 de locuri din Bucureşti.

Problemele ecologice în construcţii reprezintă preocupări majore pentru mai mult de 60% dintre români, potrivit unui studiu Reveal Marketing Research. Astfel, 7 din 10 români ar avea încredere să construiască o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank