Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

06.03.2024, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Forumul Oraşelor Verzi a lansat un newsletter dedicat administratorilor publici. „Green cities“ este un newsletter despre sustenabilitatea oraşelor, care oferă soluţii pentru personalul din administraţia publică responsabil de gestionarea oraşelor, cu scopul de a contribui la construirea oraşelor verzi şi sustenabile.

♦ Electrocentrale Borzeşti a pus în funcţiune primul megawatt de energie din surse fotovoltaice, la 15 ani după ce îşi oprise producţia de electricitate, în urma unor investiţii de aproximativ 30 milioane de euro.

♦ Teiuş.Solar, parte a grupului Eurowind Energy, dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, a lansat proiectul Parc Fotovoltaic Teiuş, cu o putere maximă instalată 60,2 MW, implementat în oraşul Teiuş, judeţul Alba. Valoarea totală a proiectului este de 47,2 milioane de euro.

♦ Producătorul Elis Pavaje din judeţul Alba a investit anul trecut în panouri fotovoltaice pentru toate fabricile sale. În producţia prefabricatelor din beton, compania conomiseşte până la 12% din materiile prime folosind beton rezultat din curăţarea utilajelor.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank