Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

17.04.2024, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de materiale de construcţii Soceram a început instalarea unei centrale fotovoltaice la fabrica din Cojani, Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, finanţarea fiind acoperită parţial prin PNRR. Valoarea totală a proiectului este de 6,2 milioane de lei, din care 1,2 milioane de lei reprezintă contribuţia comunitară. Termenul de finalizare este iunie 2024.

Aplicaţia Bonapp.eco, prin care se încearcă reducerea risipei alimentare, se extinde la Braşov, cu 30 de parteneri, printre care magazine alimentare, restaurante, brutării şi cafenele. Prin aplicaţia mobilă, utilizatorii pot cumpăra produse alimentare care se apropie de data expirării la reduceri de 50% până la 80%.

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, a lansat o procedură de selecţie în vederea achiziţionării de saci de plastic care vor fi utilizaţi de comercianţi pentru colectarea manuală şi automată a ambalajelor SGR la punctele de returnare. Măsura vine după ce mai mulţi comercianţi s-au plâns că sacii pe care a trebuit să-i comande în cadrul SGR au preţuri mult mai mari decât media pieţei.

Asociaţia 2Celsius în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis şi AerLive.ro, cu sprijinul logistic al Deutsche Umwelthilfe, o asociaţie neguvernamentală din Germania, au monitorizat timp de cinci luni nivelul dioxidului de azot (NO2) din 21 de zone din Bucureşti, iar rezultatele arată depăşiri ale pragurilor limită impuse de legislaţie în şase zone. Cea mai mare valoare medie înregistrată este de 53.5ug/m3, în zona Calea Victoriei - Cercul Militar.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank