Eveniment

118.000 de euro de la UE pentru implanturi dentare

10.11.2009, 00:00 122

Bio Micron Transilvania, producator de suprastructuri (accesoriimedicale) pentru implantologia orala, cu o cifra de afaceri de146.000 de euro anul trecut, a primit finantare europeana pentru unproiect in valoare totala de 203.000 de euro. Perioada deimplementare a proiectului este martie 2009-martie 2010. Investitiaconsta in achizitia unui centru de prelucrari mecanice cu comandanumerica de foarte mare precizie de la compania elvetianaTeximp.

"Odata cu achizitionarea acestui echipament urmarim sidiversificarea gamei de produse prin introducerea unor noi produsepe piata", spune Susca Petru, administratorul firmei. Din valoareatotala a proiectului, 58% au fost bani nerambursabili de la UE."Cofinantarea va fi sustinuta din resurse proprii si intentionam saangajam luna aceasta un credit bancar, dar din pacate, in ceea cepriveste creditul bancar, toate portile bancilor sunt inchise",spune Susca.

Prin implementarea proiectului, la firma se vor crea sase noilocuri de munca. Anul trecut, numarul mediu de salariati a fostsapte, potrivit Ministerului de Finante.

"Iesind in strainatate, am observat o dezvoltare destul deputernica si rapida a Spaniei si Irlandei, dezvoltare datorataintr-o mare masura faptului ca la un moment dat au fost singureletari din Europa care au reusit sa absoarba toate fondurilealocate", motiveaza Susca decizia apelarii la fonduri UE.

Cine ia banii:

Compania: Bio Micron Transilvania din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: productia de dispozitive, aparate siinstrumente medicale si de laborator

Proiectul: "Cresterea competitivitatii productiei de accesoriimedicale pentru implantologie"

Valoarea totala a proiectului: 202.944 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 118.011 euro

Cifra de afaceri in 2008: 145.795 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO