Eveniment

310 de cazuri noi de rujeolă, confirmate în România în ultima săptămână

310 de cazuri noi de rujeolă, confirmate în România...

Autor: Oana Despa

26.05.2017, 15:08 93

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 26 mai, este de 6. 434. Dintre acestea, 26 sunt decese, respectiv opt în judeţul Timiş, cinci în judeţul Arad, cinci în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin, unul în judeţul Bihor, unul în judeţul Călăraşi, unul în judeţul Satu Mare, unul în judeţul Vaslui şi unul în Bucureşti.

Totodată, un al 27-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare în judeţul Dolj. Este vorba de o fetiţă de patru luni, care a murit la Craiova în urma complicaţiilor rujeolei, boală pe care ar fi luat-o de la mama ei, o minoră nevaccinată.

Cazuri de rujeolă s-au înregistrat în 40 de judeţe, cele mai multe fiind în judeţul Timiş, respectiv 1.065 de cazuri, Caraş Severin, 1.045 de cazuri şi Arad, 896 de cazuri.

Numărul cazurilor de rujeolă este astfel cu 300 mai mare, până pe 19 mai fiind confirmate 6.124 de cazuri.

Ministrul Sănătăţii a declarat, la Craiova, că vaccinarea este singurul mod în care îmbolnăvirea poate fi prevenită, iar legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului.

„Vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni boala. În ţară se desfăşoară o campanie de informare. Legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului. Sunt foarte mulţi părinţi care îşi manifestă îngrijorarea cu privire la faptul că în colectivităţile în care merg copiii lor ar putea să apară copii nevaccinaţi care să pună în pericol viaţa şi sănătatea copiilor lor ”, a spus ministrul Florin Bodog.

Acesta a precizat că 110.000 de doze de vaccin ROR au fost distribuite în ţară, iar acum ministerul este în curs de a achiziţiona o cantitate de peste 300.000 doze pentru a asigura necesarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO