Eveniment

500 de case din Frumusani, Popesti sau Cernica nu ii conving pe tineri sa renunte la Bucuresti

500 de case din Frumusani, Popesti sau Cernica nu ii conving pe tineri sa renunte la Bucuresti
09.05.2010, 23:20 245

"Va intereseaza achizitia unei locuinte?", ii intreba un tanarcu zambetul pe buze pe putinii bucuresteni care au fost duminica,intr-o zi ploioasa, la targul de locuinte de la PalatulCopiilor.
Domnisoare cu pliante, circa 40 de expozanti, dar oferte in specialla marginea orasului si in afara Capitalei; asta au putut gasibucurestenii, astfel ca putini vizitatori au plecat satisfacuti devizita facuta la targ.
In zonele Frumusani, Cernica, Popesti-Leordeni, Bragadiru sauMogosoia sunt noile oferte ale dezvoltatorilor, care par insa a nuatrage tinerii, ci cel mult persoanele in varsta, care ar dori sarenunte la traiul agitat din interiorul orasului.
"Este acelasi lucru ca acum doua luni. Toate ofertele acceptabilesunt in afara Bucurestiului. Pana la urma ne vom orienta tot catreun apartament vechi, intr-o zona cu acces la metrou, parc sisupermarketuri. Cautam de vreo doua-trei luni locuinta si avemcreditul aprobat prin Prima Casa", spune Raluca Constantinescu, 23de ani, care lucreaza in turism.
"Am venit sa vad oferta, daca este ceva interesant in intervalul depret 60.000-65.000 de euro, dar la banii acestia sunt doar locuintein afara Bucurestiului sau in zone proaste. In zonele mai bunepreturile sunt de peste 80.000 de euro. Probabil ma voi orientacatre un apartament vechi, accesibil, dar construit dupa anii '80",spune si Irina, 27 de ani, care lucreaza in domeniulavocaturii.
Mai interesati de locuintele din afara Capitalei se aratavizitatorii mai inaintati in varsta, care ar fi dispusi sa renuntela apartamentul din oras.
"Fata de alte dati, targul este mai slabut ca oferte si am impresiaca preturile au mai sarit cu 2.000-3.000 de euro. Caut o locuintapentru mine si sotie deoarece vrem sa plecam de la trei camere inzona Sebastian-Rahova la doua camere in afara Bucurestiului. Atreia camera o folosim acum doar pentru aniversari, astfel ca ne esuficient un apartament mai mic", spune Ioan Sarbulescu, unpensionar de 74 de ani.
Vizitatorul nu este insa convins sa cumpere acum din cauzadiferentei mici intre pretul pe care estimeaza ca il va primipentru apartamentul sau (72 mp utili - intre 65.000 si 67.000 deeuro) si cel pe care ar trebui sa il plateasca pentru un apartamentnou cu o suprafata utila de 50 de metri patrati (circa 63.000 deeuro).
"Astept. Nu ma da nimeni afara din apartament", spune pensionarul,care considera ca nu este "grasul" din spinarea mediului privat,atata timp cat si-a platit CAS-ul timp de 48 de ani. "Am impresiaca mi se incalca drepturile dupa ce am lucrat timp de 48 de ani inproiectare si mi-am platit luna de luna contributia sociala", a maispus Sarbulescu.
Reprezentantii Project Expo, organizatorul targului de locuinte, nuau putut oferi estimari privind numarul de vizitatori prezenti latarg.
"Oricum, astazi este mai bine ca vineri", spunea unul dintreexpozanti, in conditiile in care reprezentantii imobiliarilor eraula un moment dat mai numerosi decat cautatorii de locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO