Eveniment

53.000 de euro pentru servicii de arhitectura

27.10.2009, 00:00 80

Arhipro Arhitectura, o firma de proiectare si consultanta inarhitectura din Cluj-Napoca, cu afaceri de 343.000 de euro anultrecut, a primit finantare de la UE pentru un proiect in valoare de53.000 de euro.

"Anul trecut abia faceam fata la comenzi. Chiar si in ianuarie2009 inca aveam nevoie de mai multe resurse, mai multi oameni. Insadin pacate, contractul (de finantare europeana - n.r.) s-a semnatabia in iunie, iar acum nu se mai justifica crearea unor noi locuride munca", spune Dan Ildiko, asistent director in cadrulfirmei.

Perioada de implementare a proiectului este iunie 2009 - iunie2010, insa aceasta poate fi prelungita cu inca jumatate din duratade implementare, adica inca sase luni. "Urmeaza sa ne hotaram dacacerem o prelungire a termenului sau renuntam la proiect", spuneDan. Firma ar trebui sa achizitioneze software, un ploter - oimprimanta de format mare prin care se poate imprima si hartie deformat A0, o masina de faltuit - care impatureste plansele mari,mobilier, calculatoare si sa creeze doua noi locuri de munca.Arhipro Arhitectura a avut in 2008 un numar de 12 salariati,potrivit Ministerului de Finante, iar in prezent are 7angajati.

"Desi bancile se lauda ca au programe speciale pe fondurieuropene, nu este nicio diferenta fata de alt credit luat pentruorice investitie, desi riscul este mult mai mic pentru ei in cazulunui beneficiar de fonduri europene. Bunurile pe care noi leachizitionam prin proiect nu reprezinta garantie pentru linia decredit, singura garantie reala pe care o putem oferi este unautoturism, iar pentru restul garantiilor trebuie sa apelam laFondul de Garantare."

Cine ia banii:

Compania: Arhipro Arhitectura din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: proiectare si consultanta inarhitectura

Proiectul: "Servicii noi si mai performante"

Valoarea totala a proiectului: 52.656 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 88.250 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 343.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO