Eveniment

A început simularea pentru programul Startup Nation: Cei interesaţi pot să îşi introducă proiectele ca să vadă ce punctaj obţin. Pe 15 iunie începe introducerea oficială a proiectului

A început simularea pentru programul Startup Nation: Cei...

Autor: Ştefan Stan

09.06.2017, 14:34 2417

Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a lansat varianta de simulare a programului Startup Nation, unde cei interesaţi îşi pot introduce proiectele ca să vadă ce punctaj obţin şi ce probleme intervin pe parcurs, astfel încât, până pe 15 iunie să le poată remedia.

Pe 15 iunie dimineaţa începe introducerea oficială a proiectelor, unde statul pune la bătaie 2 miliarde de lei pentru 10.000 de proiecte. Fiecare aplicant poate lua 200.000 de lei (44.000 de euro).

”Am lansat acest program de stimulare pentru a da posibilitatea celor care vor să aplice în programul Startup Nation pentru ca cei interesaţi să vadă cum funcţionează, ce punctaj obţin, astfel încât să mai poată face corecţii. Pe 15 iunie va fi lansarea oficială. Noi am pregătit programul informatic astfel încât să reziste la introducerea a 25.000 de aplicaţii simultan”, a spus Ilan Laufer, secretar de stat la Ministerul IMM-urilor, responsabil pentru acest program, prin care guvernul încearcă să revigoreze întreprinderile mici şi mijlocii.

De asemenea, cei care se vor califica pe baza punctajului după introducerea proiectului, vor avea posibilitatea să acceseze un credit punte astfel încât să înceapă business-ul, să facă cheltuielile, până la obţinerea banilor din proiect, a menţionat Laufer.

Ministerul este în discuţie cu câteva bănci care să ofere acest credit, pe baza aprobării prealabile a planului de afaceri şi a garanţiei de către Fondul de Garantare.

Perioada de aplicare este de 30 de zile, după care urmează timp de 45 de zile evaluarea proiectelor, a planurilor de afaceri introduse de către oficiile din cadrul ministerului.

80 de oameni sunt alocaţi pentru aceasta evaluare, a adăugat secretarul de stat.

După această perioadă, urmează ca statul să înceapă livrarea banilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO