Eveniment

A venit şi rândul oraşelor mai mici: Constructorul Wallberg Properties finalizează investiţii de peste 18,6 milioane de euro în Arad şi Braşov şi pregăteşte noi proiecte

A venit şi rândul oraşelor mai mici: Constructorul...

Autor: Dragoş Dinu

15.03.2018, 18:56 1897

Wallberg Properties, una din cele mai dinamice companii de dezvoltare imobiliară cu activitate pe pieţele locale, a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă, finalizarea cu succes a proiectelor Arad Plaza şi Bourgeois Residence, precum şi prima etapă de dezvoltare a ansamblului rezidenţial Sunnyville din Braşov. Compania are în plan demararea unor noi investiţii în primăvara aceasta, vizate fiind Timişoara şi Braşov.

“Anul 2017 a fost unul dificil, cu multe provocări pentru compania noastră, dar suntem bucuroşi că am înregistrat rezultate excelente. Am vândut integral proiectul Bourgeoise Residence şi am depăşit pragul de 60% în ceea ce priveşte numărul apartamentelor tranzacţionate în Arad Plaza. Estimăm că proiectul va fi vândut integral până la finalul acestui an, ceea ce reprezintă o performanţă pe segmentul premium-high în Arad”, a declarat Valentin Morar, CEO şi fondator Wallberg Properties.

Potrivit comunicatului transmis de către companie, proiectul imobiliar Arad Plaza – care este compus din 107 apartamente, plus o suprafaţă de 1.200 mp pentru spaţii de birouri -  are o valoare estimată la 12 milioane de euro, fiind cotat în top 5 proiecte din România, conform unui studiu recent Coldwell Banker, companie de consultanţă imobiliară. Tot în Arad a fost finalizat şi proiectul Bourgeoise Residence, un anamblu de lux de tip boutique cu 15 apartamente, cu o localizare deosebită pe malul Mureşului, o valoare a proiectului de 1.2 milioane de euro.

Cât despre ansamblului rezidenţial Sunnyville din Braşov, Wallberg Properties a finalizat în 2017 şi prima fază a proiectului care prevede 320 de apartamente. Prima clădire  este compusă din 83 de apartamente, tranzacţionate în proporţie de 96%. Totodată, dezvoltatorul pregăteşte faza II a proiectului - Sunnyville Garden - compus din 97 de apartamente cu o valoare a proiectului de  6 milioane de euro.

Principala provocare pentru un dezvoltator de talia noastră este lipsa disponibilităţii forţei de muncă, ceea ce duce implicit la creşterea semnificativă a costurilor de manoperă şi, totodată, a preţurilor apartamentelor. În 2018, ne aşteptăm la o acutizare a crizei forţei de muncă şi la menţinerea condiţiilor actuale pentru accesul la finanţare pentru dezvoltări imobiliare. Aspectul pozitiv al acestei stări de fapt este că pe piaţa vor rămâne doar dezvoltatorii mari cu proecte sustenabile”, estimează Valentin Morar.

Wallberg Properties reuneşte un grup de companii de dezvoltare imobiliară coordonat de antreprenorul arădean Valentin Morar, activ pe pieţele locale din 2004. Grupul Wallberg Properties este format din Onessa Contractors, Wallberg Real Estate Properties, Imo Management Contractor & Developer, Walberg West Project si Imo Management. Portofoliul companiei include 6 proiecte în Arad, dintre care Arad Plaza şi Bourgeoise Residence finalizate recent, un proiect de vile din Cluj-Napoca si un proiect finalizat in anul 2012 in Brasov, cu peste 150 000 de mp construiti la o valoare de piaţă estimată la peste 90 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO