Eveniment

Afacerile lui Mittal la Galati au scazut cu nu mai putin de 1,1 miliarde de euro in 2009

17.03.2010, 23:07 33

Afacerile combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati,controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal, au scazut anultrecut cu 58%, la circa 800 de milioane de euro, de la un nivel de1,94 mld. euro consemnat cu un an in urma, atat ca urmare aprabusirii cererii de pe piata, cat si a preturilor la tablagroasa, principalul produs al combinatului, spun reprezentantiicompaniei.

Combinatul a trecut pe pierdere, dupa ce incheiase anulprecedent cu un profit net de 164 mil. euro. Conducerea companieinu a precizat care a fost valoarea pierderilor. ReprezentantiiArcelorMittal Galati estimeaza insa ca productia se va majora anulacesta cu peste 30% fata de minimul atins anul trecut, de 1,7milioane de tone de otel lichid, atat pe fondul revenirii cereriidin Turcia, dar si a pietei interne, sustinuta de vanzarile catreDacia.

"Revenirea cererii din Turcia este puternica. In Romania cerereasi-a revenit de asemenea, insa intr-un ritm mai lent. Multi dintreclientii nostri care aveau probleme anul trecut cu platile si-aumai diminuat din aceste probleme in 2010. Chiar cu aceasta revenirea cererii din ultima perioada, in prezent lucram inca la un nivelde 35-40% sub cel din 2008", a spus Thierry Le Gal, directorulgeneral al ArcelorMittal Galati, care coordoneaza si activitateadiviziei regionale a grupului care mai cuprinde Turcia siMacedonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO