Eveniment

Alcatel transfera in India ce faceau 50 de romani in Timisoara

01.07.2009, 00:00 56

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume, are in vedere externalizarea unor activitati realizate in prezent in Timisoara catre firme de outsourcing din India, situatie in care 50 de romani si-ar putea pierde locurile de munca.
Persoanele care si-ar putea pierde locul de munca au organizat un protest in holul companiei fata de intentiile companiei. „Oamenii nu sunt siguri ce se va intampla cu ei. Unele servicii vor fi externalizate. Stirea a venit de foarte curand, nimeni nu stie ce se va intampla. Se banuieste ca este vorba despre doua firme din India. Pe langa CTR (Centrala Tehnica din Romania - n.r.), care este parte de cercetare si mentenanta a unor produse Alcatel, in pericol de a fi externalizat este si departamentul financiar. Acum oamenii nu au nicio garantie fata de salariile lor, de contractele lor, de aceea acest protest", a declarat pentru Mediafax Manuela Babescu, purtatorul de cuvant al companiei.
Decizia a fost luata pe fondul scaderii puternice a vanzarilor de echipamente in Romania si pe plan mondial si a eforturilor Alcatel de a-si reduce costurile.
Grupul l-a inlocuit din functie si pe Dan Bedros, 65 de ani, CEO al Alcatel Romania din 1992 si responsabil de afacerile companiei in Europa de Sud Est din 2007. El va fi inlocuit de Raoul Ros, care a condus pana acum filiala Alcatel din Vietnam, si care va ajunge astazi in Romania. Alcatel-Lucent Romania a inregistrat anul trecut venituri de aproximativ 200 mil. euro si are in prezent circa 1.600 de angajati. Adrian
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO