Eveniment

Ambasadorul Rusiei: Considerăm imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident

Ambasadorul Rusiei: Considerăm imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident

Foto: VICTOR CUPULIGA / MEDIAFAX FOTO

Autor: Departamentul Politic

25.10.2012, 13:06 1107

Malghinov a precizat că ambasada încă o dată îşi exprimă "regretul profund în legătură cu consecinţele grave" ale accidentului care a avut loc duminică 21 octombrie, în urma căruia o tânără a fost accidentată.

"Exprimăm sincera compasiune faţă de rude şi cei apropiaţi, pentru noi esenţială este sănătatea domnişoarei, ambasada se află într-un contact permanent cu autorităţile spitalului", a precizat Oleg Malghinov.

"Pe lângă acestea, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţii diplomatice şi practica internaţională, considerăm imposibil ridicarea imunităţii diplomatului care a săvârşit acest accident", a adăugat ambasadorul.

El a precizat că, în legătură cu aceasta, "partea rusă a luat decizia de a termina imediat mandatului" diplomatului, acesta părăsind România miercuri.

"Apreciem fidelitatea autorităţilor române faţă de respectarea principiilor dreptului internaţional, care, prin Convenţia de la Viena, garantează circulaţia liberă a diplomaţilor şi dreptul lor de a părăsi teritoriul statului şi, de asemenea, dorinţa părţii române de a rezolva acest caz fără politizare exagerată. Din partea rusă se va căuta aceeaşi abordare nepolitizată în viitoarea investigarea a accidentului", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO