Eveniment

ANAF a publicat noile proceduri pentru înregistrarea în scopuri de TVA

ANAF a publicat noile proceduri pentru înregistrarea în...
30.01.2017, 19:16 1839

ANAF a publicat pe site-ul propriu noile proceduri privind înregistrarea în scopuri de TVA, modul de anulare din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA şi criteriile pentru condiţionarea înregistrării în scopuri de TVA.

Potrvit documentelor citate, anularea din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA se efectuează de la data comunicării deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA de către organul fiscal, în situaţia în care persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA, societate cu sediul activităţii economice în România, nu justifică intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitate economică, potrivit criteriilor stabilite în temeiul art. 316 alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Pentru persoanele impozabile care au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA, care au depus formularul 088 până la data intrării în vigoare a noului ordin, inclusiv ca urmare a notificării organului fiscal sau aprobării solicitării de prelungire a termenului de depunere a formularului, este aplicabilă procedura în vigoare la data depunerii solicităriide înregistratre în scopuri de TVA.

Pentru persoanele impozabile care au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA care nu au depus formularul 088 până la data intrării în vigoare a noului ordin, inclusiv ca urmare a notificării organului fiscal sau aprobării solicitării de prelungire a termenului de depunere a formularului, sunt aplicabile prevederile Anexei nr. 2 (3) (vezi proiectul ataşat).

Pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA pentru care procedura de evaluare nu a fost finalizată, sunt aplicabile prevederile Anexei nr. 4. (vezi proiectul ataşat).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO