Eveniment

Anomaliile din sănătate. Cheltuiala statului pe concedii medicale a ajuns la 1,2 mld. euro, adică la 10% din bugetul fondului de asigurări de sănătate. Numărul de concedii medicale pentru incapacitate temporară de muncă a ajuns 7 milioane şi a adunat 30 de milioane de zile

Anomaliile din sănătate. Cheltuiala statului pe...

Tot mai bolnavi: în lipsa programelor de prevenţie şi a accesului la analize de bază tot mai mulţi angajaţi absentează de la locul de muncă pe motive medicale.

Cheltuiala statului pe concedii medicale a ajuns la 5,9 mi­liarde de lei (1,2 miliarde de euro) anul trecut, în creştere cu 55% faţă de anul anterior, arată datele publice şi calculele ZF. Altfel spus, anul trecut  10% din bugetul total al Fondului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) s-au dus pe concediile medicale.

În lipsa programelor de prevenţie şi a accesului la analize de bază tot mai mulţi angajaţi absentează de la locul de muncă pe motive medicale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO