Eveniment

​Antibiotice Iaşi impune standardul de referinţă la nivel mondial pentru Nistatină, un antifungic folosit în industria farmaceutică şi cosmetică

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice

Autor: Georgiana Mihalache

22.09.2017, 19:35 3670

Nistatina, substanţă activă utili­zată în industria farmaceutică şi cosmetică, produsă de Antibiotice Iaşi este noul standard de referinţă la nivel mondial, în urma testărilor substanţelor active şi a produselor finite de către organizaţia americană Unites States Pharmacopeia, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, orice producător de nistatină sau de produse în care este utilizată această substanţă la nivel mondial trebuie să urmeze standardele impuse de compania românească.

„Previziunile noastre de acum 10-15 ani, cand am investit masiv în retehnologizarea producţiei de Nistatină s-au concretizat în obţinerea unor rezultate deosebite, devenind din anul 2012 lider mondial în producţia de Nistatină”, a spus Ioan Nani, director general Antibiotice.

În primele 6 luni ale acestui an, exportul de Nistatină pe piaţa SUA, cea mai importantă piaţă de desfacere pentru acest produs, s-a dublat din punct de vedere valoric, comparativ cu primul semestru al anului 2016.

În vara anului 2015, United States Pharmacopeia - USP  a solicitat companiei Antibiotice o cantitate specifică din substanţa activă Nistatină, pentru evaluare, iar în urma testărilor comparative s-a certificat faptul că Nistatina produsă de Antibiotice Iaşi respectă cele mai înalte rigori privind calitatea, devenind astfel noul standard de referinţă la nivel mondial.

Antibiotice Iaşi, companie deţinută majoritar de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii, a înre­gistrat vânzări de 147,2 milioane lei în primul semestru din 2017, echivalentul unui avans de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din vânzările pe pieţele externe au fost cu 25% mai mari în S1 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO