Eveniment

Anul 2024 aduce şapte premiere pentru infrastructura rutieră şi două noutăţi absolute pe feroviar: se lucrează pe toate loturile a trei autostrăzi, vin primele trenuri moderne şi se circulă din nou cu trenul între Bucureşti şi Giurgiu

Anul 2024 aduce şapte premiere pentru infrastructura...

Autor: Bogdan Alecu

13.01.2024, 15:14 5688

18 ani a durat ca traficul feroviar între Bucureşti şi Giurgiu să fie reluat, după reconstrucţia podului de la Grădiştea Tot în 2024 intră în serviciu şi noile trenuri care vor circula pe principalele magistrale În premieră pe rutier în 2024 ar putea fi gata peste 100 km de drum rapid.

Anul 2024 aduce o serie importantă de noutăţi în sectorul transporturilor. După mai bine de un deceniu în care numărul mediu de kilometri de drum rapid nu a depăşit 50 km, în acest an valoarea se poate îndrepta la peste 100 km. Mai mult, dincolo de faptul că se lucrează pe toate tronsoanele rămase neconstruite de pe A1 şi A7, în acest an încep lucrările şi la A8, tronsonul dinspre Târgu-Mureş şi nodul cu A3.

„După ce anul trecut am finalizat 96 km de autostradă şi drum expres, avem contracte de execuţie lucrări pentru încă 760 km, licitaţii în curs pentru încă 120 km de drumuri de mare viteză şi vizăm lansarea licitaţiilor pentru execuţie lucrări a peste 750 km de drumuri de mare viteză”, explică Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO