Eveniment

AOAR: Din Codul fiscal lipseşte consolidarea fiscală a grupurilor româneşti

AOAR: Din Codul fiscal lipseşte consolidarea fiscală a...

Autor: Mediafax

26.06.2015, 00:03 157

Modificarea Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală va "înviora" mediul de afaceri, a declarat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, care însă acuză lipsa prevederilor privind consolidarea fiscală pentru grupurile româneşti. El a afirmat că unele dintre propunerile AOAR nu au fost luate în considerare la elaborarea celor două coduri.

„Am fost ascultaţi, e adevărat că nu foarte multe lucruri dintre cele pe care le-am susţinut nu au fost luate în vedere. Mă doare că nu avem în noul Cod fiscal consolidarea fiscală pentru grupurile româneşti. Âsta era semnalul care era în concordanţă şi cu noul model de creştere pentru perioada următoare, care ajuta capitalul românesc să nu mai fugă şi să avem investiţii venind către România", a completat Pogonaru. AOAR susţine asigurarea cadrului politic de dezvoltare, pentru realizarea unui „Pact pentru Dezvoltarea Economică a României" în perioada 2016 - 2020, susţine Pogonaru.

„Nu suntem idealişti. Până să ajungem la un pact economic general, trebuie să ajungem la un pact economic pe sectoare. Vedem o schimbare a modelului economic, dintr-un model bazat pe capital străin, într-un model endogen, prin creşterea spiritului antreprenorial, prin accentul pus pe întreprinderile româneşti, printr-o politică adecvată de ajutor de stat, care să susţină refacerea lanţurilor de creare a valorii la nivelul economiei româneşti“, a subliniat acesta.

Florin Pogonaru este de părere că mediul de afaceri românesc ar avea nevoie de mai mulţi antreprenori autohtoni, însă aceştia nu sunt susţinuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO