Eveniment

Apa Nova promite investiţii de 57 de mil. euro în Capitală fără să scumpească apa

Apa Nova promite investiţii de 57 de mil. euro în...

Autor: Roxana Alexe

26.09.2013, 21:14 473

Consilierii generali ai Primăriei Municipiului Bucureşti au aprobat ieri un act adiţional la contractul de concesiune între municipalitate şi Apa Nova, reprezentanţii com­paniei declarând că vor face investiţii de 57 mil. euro în Capitală.

„Este vorba de o investiţie de 57 de milioane de euro, simultan cu faptul că ne obligăm prin acest act adiţional să nu apelăm la nicio creştere de tarif la consumul de apă faţă de cel actual până la sfârşitul anului 2016“, a declarat directorul de comunicare al Apa Nova, Epsică Chiru.

Potrivit reprezentantului Apa Nova, cele mai importante puncte ale actului adiţional cu numărul 10, încheiat între municipalitate şi Apa Nova, sunt reprezentate de conti­nuarea programului de investiţii Bucur, respectiv extinderea reţe­lelor de apă şi canalizare, de plata către municipalitate a sumei de 500.000 de euro pe an pentru ajutorarea persoanelor defa­vorizate, precum şi de dezvoltarea a două proiecte în Capitală, ce au în vedere reabilitarea şi ţinerea în funcţiune pe durata verii a fân­tânilor ornamentale şi arteziene şi continuarea lucrărilor pentru reabi­litarea malurilor Dâmboviţei.

Apa Nova, care asigură ali­mentarea cu apă în Bucureşti, este o companie deţinută de francezii de la Veolia Eau, care controlează 73,7% din acţiuni. Restul acţiunilor sunt deţinute de Primăria Generală (16,3%) şi asociaţia salariaţilor (10%).

În 2012 Apa Nova a avut o cifră de afaceri de 6,6 mld. lei şi un profit de 141 mil. lei (31,6 mil. euro). Datoriile companiei erau la finele anului trecut de 300 mil. lei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO