Eveniment

Atenţionare de călătorie: Coduri roşu şi portocaliu de inundaţii în Franţa

Atenţionare de călătorie: Coduri roşu şi portocaliu...

Autor: Mediafax

07.11.2023, 11:12 47

Ministerul Afacerilor Externe a emis luni o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde sunt în vigoare Coduri roşui şi portocaliu de inundaţii.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că agenţia locală de meteorologie a anunţat emiterea unui cod roşu de inundaţii pentru departamentul Pas-de-Calais şi un cod portocaliu de inundaţii pentru departamentul Nord, pentru următoarele 36 ore.

De asemenea, pentru alte 5 departamente (Deux—Sévres, Charante-Maritime, Charante, Dordogne, Gironde), a fost emis un cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii.

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice, să evite zonele afectate, condiţiile de circulaţie putând fi extrem de dificile la nivelul reţelei rutiere şi/sau feroviare.

De asemenea, pot fi posibile întreruperi ale curentului electric, alunecări de teren şi prăbuşiri ale unor diguri sau poduri.

Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce priveşte circulaţia feroviară, pot regăsi informaţii actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO