Eveniment

Atenţionări de tip cod galben şi portocaliu de ploi. Vremea se răceşte în toată ţara

Atenţionări de tip cod galben şi portocaliu de ploi....

Autor: Departamentul Social

22.10.2017, 13:15 353

Codul galben de ploi va intra în vigoare luni, la ora 10.00, fiind valabil până marţi, la ora 23.00.

Din dimineaţa zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţării. În intervalul menţionat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local în Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, se vor cumula cantităţi de apă pe arii extinse între 30 şi 50 l/mp şi izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50, 55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70,80 km/h, spun meteorologii.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată ţara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitaţii mixte.

O altă atenţionare de ploi, de tip cod portocaliu, va intra în vigoare luni, la ora 12.00, fiind valabilă până marţi, la ora 18.00, pentru zonele deluroase şi montane ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 50, 60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO