Eveniment

Avertisment în industria petrolului

Avertisment în industria petrolului

Autor: Catalina Apostoiu

28.04.2017, 00:00 1137

Descoperirile de zăcăminte de petrol la nivel mondial au scăzut la minimul istoric anul trecut, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA), generând noi temeri privitoare la un posibil deficit de ofertă nu mai târziu de anul 2020, relatează Wall Street Journal. IEA şi-a intensificat avertismentele privitoare la nivelul extrem de scăzut al investiţiilor industriei petroliere în timpul ultimei perioade de declin al preţurilor petrolului.

Descoperirile de noi zăcăminte de petrol au atins un minim record în 2016 în condiţiile în care companiile şi-au redus cheltuielile, iar numărul proiectelor petroliere convenţionale s-a situate la cel mai scăzut nivel din peste 70 de ani.

IEA a avertizat că ambele tendinţe ar putea continua în acest an. Astfel, descoperirile au scăzut la 2,4 miliarde de barili în 2016, faţă de o medie de 9 miliarde de barili pe an înregistrată în ultimii 15 ani.

Între timp, volumul resurselor convenţionale aprobate pentru dezvoltare anul trecut a scăzut la 4,7 miliarde de barili, cu 30% mai puţin decât în anul anterior în condiţiile în care numărul proiectelor care au primit o decizie finală de investiţie a atins cel mai scăzut nivel din anii ‘40. Încetinirea activităţii a survenit în urma diminuării investiţiilor pe fondul prăbuşirii preţurilor petrolului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO