Eveniment

Băncile îşi reduc departamentele de conformitate în urma restângerii amenzilor

Băncile îşi reduc departamentele de conformitate în...

Autor: Catalina Apostoiu

24.03.2017, 00:00 606

La nivel mondial, băncile îşi reduc personalul responsabil cu detectarea neregulilor pentru prima dată de la criza financiară, semnalând sfârşitul unui boom al angajărilor în acest segment declanşat de amenzi de 321 mld. dolari, în condiţiile în care tehnologia ia locul angajaţilor, iar amenzile se reduc, scrie Bloomberg. „Numărul total al angajaţilor din departamentele de conformitate este clar în scădere“, spune Anne Murphy, de la Odgers Berndtson.

„Băncile au acum o capacitate sporită de a face faţă cerinţelor de reglementare. Vor avea întotdeauna nevoie de oameni care să emită judecăţi, însă o mare parte din activităţile de monitorizare şi supraveghere poate fi automatizată“. Băncile au plătit amenzi de 321 miliarde de dolari la nivel mondial din 2008 pentru nereguli de la activităţi de spălare de bani, la manipularea pieţelor şi finanţarea teroriştilor, potrivit datelor furnizate de Boston Consulting Group.

Creşterea angajărilor în departamentele de conformitate care a rezultat ia sfârşit în condiţiile în care băncile scapă de amenzi, iar reducerea veniturilor necesită utilizarea tehnologiei pentru a controla costurile în cadrul unor departamente cândva protejate de reduceri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO