Eveniment

Barcelona si Manchester au venituri cat Tarom

26.05.2009, 16:23 22

Afacerile marilor cluburi de fotbal din Europa sunt comparabile cu cele ale unor companii de talie medie de pe Bursa, cu cateva mii de angajati, care activeaza in sectoare de productie, precum siderurgia sau industria chimica.

Dintre companiile listate pe Bursa de la Bucuresti, doar trei au inregistrat anul trecut afaceri in jurul a 300 de milioane de euro. Una dintre ele este Transgaz Medias (TGN), compania care opereaza sistemul national de transport al gazelor naturale, care a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 304 mil. euro si un profit net de 65 mil. euro. Compania are peste 4.900 de angajati.
Afaceri similare au mai realizat producatorul de ingrasaminte chimice Azomures Targu Mures (AZO) si combinatul siderurgic Mechel Targoviste (COS). Azomures a incheiat anul cu o cifra de afaceri de 210 milioane de euro si un profit de 13,6 milioane de euro, in conditiile in care are 2.500 de angajati, in timp ce Mechel a realizat vanzari de 301 mil. euro si un castig de 28,8 milioane de euro, cu 3.500 de salariati.
Afaceri similare au pe piata locala companii din sectorul energetic, precum Complexul Energetic Turceni sau distribuitorul de energie E.ON Moldova, marii producatori de ciment din Romania, repectiv Lafarge, Carpatcement si Holcim, sau cei mai mari producatori de bere de pe piata locala, repectiv Haineken si Ursus.
Compania Tarom are de asemenea afaceri in jurul nivelului de 300 de milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO