Eveniment

Băsescu şi-a făcut public fără să vrea numărul de telefon mobil şi adresa personală de e-mail

Băsescu şi-a făcut public fără să vrea numărul de...
09.10.2015, 13:21 27232

Fostul preşedinte al României a semnat astăzi adeziunea la PMP, iar pe foaia de înscriere, pe care a făcut-o publică, este trecut numărul de telefon mobil şi adresa personală de e-mail. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că s-a înscris în PMP, precizând că cel mai important motiv pentru revenirea sa în viaţa politică este apărarea mandatelor sale prezidenţiale.

Congresul PMP ar urma să aibă loc pe 24 octombrie, la Sala Palatului. Potrivit unor surse, Partidul Mişcarea Populară se va redenumi, devenind "Mişcarea Populară", urmând să-şi schimbe şi sigla şi să opteze pentru una asemănătoare celei a Partidului Popularilor Europeni.

Fostul preşedinte Traian Băsescu declara, în urmă cu o săptămână, că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze "un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie" şi că nu neapărat trebuie să fie "autoritatea executivă zero" a formaţiunii.

Întrebat atunci dacă va fi preşedintele PMP, Traian Băsescu a spus: "Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii".

De asemenea, Băsescu nu a exclus posibilitatea de a candida, din nou, la Primăria Capitalei. "E şi o întrebare şi o spaimă pentru unii. Va candida sau nu Traian Băsescu la Primaria Capitalei? Nu mi se pare că cineva care a fost preşedinte mai intră într-o competiţie locală, însă în politică nu faci doar ce vrei. Trebuie să faci şi ce trebuie. Vedem. Ar valorifica ce pot eu aduce ca electorat", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

PMP a fost înfiinţat după alegerile parlamentare din 2012 în condiţiile în care, în martie 2013, preşedintele TraianBăsescu anunţa, pe Facebook, că îşi ia "adio" de la PD şi PDL, precizând că se va dedica unei noi construcţii de dreapta. Anunţul a fost făcut după ce PDL l-a ales pe Vasile Blaga preşedinte, în defavoarea Elenei Udrea.

Sub coordonarea acesteia, un grup desprins ulterior din PDL a pus bazele PMP. În prezent, PMP este condus de deputatul Eugen Tomac şi are doar patru parlamentari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO