Eveniment

Bechtel a mai finalizat 10 km din autostrada Transilvania

Autor: Laurentiu Cotu

27.10.2010, 23:10 43

Reprezentanţii companiei Bechtel, constructorul american alautostrăzii Transilvania (415 km), au anunţat finalizareasegmentului de 10 km dintre Turda şi Câmpia Turzii pe tronsonul 2B(Câmpia Turzii-Gilău), valoarea lucrărilor ridicându-se la circa 60mil. euro. Tronsonul 2B are o lungime totală de 52 km, spre finalulanului trecut fiind daţi în folosinţă cei 42 km dintre Turda şiGilău.

"Săptămâna viitoare vom preda lucrarea reprezentanţilor CNADNR,iar din punctul nostru de vedere se va putea circula fără problemeîntre Turda şi Câmpia Turzii. Practic, din luna martie au fostdemarate lucrările de construcţie a celor 10 km care au mai rămasdin tronsonul 2B, lucrările din acest an fiind realizate din surseproprii", a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Sgârcitu,director de comunicare al Bechtel.

Potrivit reprezentanţilor Bechtel, valoarea totală a lucrărilorexecutate la autostrada Transilvania în acest an se ridică la 90mil. euro, însă până în prezent compania nu a primit niciun ban dela Ministerul Transporturilor.

"În acest an, pe lângă finalizarea celor 10 km de autostradădintre Turda şi Câmpia Turzii, am mai efectuat lucrări laamenajarea nodului rutier de la Gilău şi în secţiunea 3C (Suplacude Barcău-Borş), astfel că valoarea totală a lucrărilor executateîn 2010 se ridică la 90 mil. euro. Până în prezent nu am primitniciun comunicat de la Guvern că banii pentru lucrările efectuateîn acest an vor fi achitaţi", a afirmat Sgârcitu.

În condiţiile în care Guvernul nu va achita aceşti bani,conducerea Bechtel spune că suma datorată ar putea ajunge, până lafinele anului, la 120 mil. euro, luându-se în calcul penalităţileşi dobânzile aplicate. În momentul de faţă Bechtel dispune de 1.200de angajaţi, după ce în luna mai au fost concediaţi 700 deoameni.

"Nu ştim care sunt planurile Guvernului în ceea ce priveşteviitoarele tronsoane ale autostrăzii Transilvania, fiindcă nu avenit nimeni să discute cu noi despre continuarea investiţiilor laacest proiect. Dacă nu vom mai avea de lucru, vom fi nevoiţi sătrecem din nou la concedieri colective", a spus directorul decomunicare al Bechtel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO