Eveniment

BEI susţine crearea unei Bănci de Dezvoltare pentru finanţarea marilor proiecte de investiţii

BEI susţine crearea unei Bănci de Dezvoltare pentru...

Autor: Departamentul Politic

09.02.2016, 19:11 334

"La solicitarea preşedintelui României, conducerea BEI a oferit întreaga sa disponibilitate pentru a susţine România prin asistenţă tehnică, expertiză asigurată de specialiştii Băncii în ţara noastră. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat importanţa creării unei Bănci de Dezvoltare, ca vehicul investiţional menit să faciliteze finanţarea marilor proiecte de investiţii, subiect în legătură cu care conducerea BEI şi-a anunţat, de asemenea, suportul tehnic", informează Administraţia Prezidenţială.

Cei doi au discutat despre îmbunătăţirea cadrului legislativ în ceea ce priveşte parteneriatul public-privat, precum şi despre nevoia de implicare consistentă a sectorului privat în acest tip de proiecte.

De asemenea, în condiţiile în care România înregistrează o "creştere economică robustă", conducerea Băncii Europene de Investiţii a subliniat nevoia continuării reformelor structurale, astfel încât să fie asigurat un cadru cât mai competitiv pentru evoluţiile economice viitoare.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, au fost prezentate rezultatele colaborării dintre România şi BEI, în situaţia în care anul 2015 a consemnat totuşi o reducere a finanţării contractate. În acest context, conducerea Băncii s-a arătat încrezătoare că nivelul finanţării va reveni rapid, pe fondul concretizării mai multor proiecte rămase nefinalizate. Subiectul predilect al colaborării dintre România şi BEI vizează dimensiunea investiţională a „Planului Juncker”, derulat prin Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO