Eveniment

Bilanţul furtunii de duminică din Vestul ţării: 500 de localităţi cu aproape 200.000 de locuitori fără energie electrică

Bilanţul furtunii de duminică din Vestul ţării: 500...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.09.2017, 09:14 118

"Încă mai sunt persoane blocate în diverse locuri, care au fost la munte şi voiau seara să plece spre casă şi nu au mai putut. În fapt, au fost peste 300 de arbori căzuţi, 137-140 de acoperişuri de imobile luate, 42 de tronsoane de cale feroviară, sute de localităţi fătă curent electric, sperăm ca astăzi să înlăturăm aceste efecte. (...) Sunt 500 de localităţi cu aproape 200.000 de locuitori fără energie electrică, sunt aproape 100 de echipe de intervenţie în teren", a declarat premierul Mihai Tudose, într-o intervenţie la radioul public.

Premierul a reiterat ideea unei aplicaţii care să alarmeze populaţia în cazuri de urgenţă.

"Nu se poate lua o măsură fizică împotriva unei furtuni sau a unui viscol. Ceea ce va fi o prioritate începând de azi să stabilim un sistem de alarmare funcţional, este o idee, am vorbit cu specialiştii ca prin intermediul reţelei de telefonie mobilă, toţi cei aflaţi în zonele unde există riscul să se petreacă aceste fenomene meteo extreme să primească o avertizare pe telefon, va trebui să lucrăm cu ISU şi cu operatorii de telefonie. (...) Nu se poate vorbi de o aplicaţie contra cost, deci o să fie gratuit", a completat premierul.

Cinci persoane au murit în judeţul Timiş şi 49, între care şapte copii, au fost rănite în urma furtunii puternice de duminică, se arată într-un bilanţ transmis, luni dimineaţă, de ISU Timiş. Două din cele cinci persoane care au murit au fost în Timişoara, iar trei la Buziaş. De asemenea, între cele 49 de persoane rănite se află şapte copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO