Eveniment

BREAKING! Explozie urmată de incendiu la Petromidia. A fost activat planul roşu după ce a luat foc instalaţia de distilare a motorinei. Intervin pompieri din mai multe judeţe

BREAKING! Explozie urmată de incendiu la Petromidia. A...

Autor: Laura Buciu

21.06.2023, 15:49 745

UPDATE Incendiul de la Rafinăria Petromidia Năvodari se manifestă la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost chemaţi pompieri din timpul liber, iar forţele vor fi suplimentate de la Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Bucureşti - Ilfov.Potrivit ISU Constanţa, incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficienţă a misiunii de stingere, la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

 

Muncitorii care lucrau la rafinăria Petromidia în momentul producerii exploziei urmate de incendiu au fost evacuaţi.

Fumul gros produs de incendiu se vede de pe plaja de la Năvodri.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Nu au fost anunţate victime.

Acesta este al doilea incident în ultima lună produs la Petromidia, după ce, în a doua jumătate a lunii mai două persoane au căzut într-un bazin. Unul dintre cei doi angajaţi, un bărbat, a murit la scurt timp, iar femeia fusese dusă la spital şi a murit ulterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO