Eveniment

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Cosmin Savu-Cristescu de la dezvoltatorul imobiliar Redport să practice golful

Autor: Ioana Mihai-Andrei

17.03.2024, 18:00 144

Respectarea partenerilor şi a regulilor impuse de mediu (fie el teren de golf sau mediu de afaceri) şi, „poate cel mai important, este să fii corect atât faţă de ţine, cât şi faţă de cei cu care interacţionezi”, indică Cosmin Savu-Cristescu, managing partner, Redport Capital, regulile esenţiale deopotrivă pe terenul de golf şi în sfera afacerilor. După o carieră de peste 15 ani ca avocat de business, specializat pe real estate şi construcţii, dezvoltare şi finanţare de proiecte, fuziuni & achiziţii, Cosmin Savu-Cristescu a făcut pasul spre antreprenoriat şi a creat Redport Capital, o companie activă în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti (2001), el are o diplomă în Drept obţinutăp la Universitatea Paris I Pantheon-Sorbona Paris (2000) şi un master în studii juridice la Institutul Franco-Român de Drept al Afacerilor din Bucureşti (2003). A fost admis în Baroul Bucureşti în 2006.

Rolul său în companie include participarea la stabilirea şi implementarea strategiei generale, supervizarea tuturor aspectelor majore ale proiectelor în derulare, coordonarea achiziţiei de noi proiecte; este reprezentatul general de afaceri al companiei. Primul proiect dezvoltat de Cosmin Savu – Cristescu, în calitate de antreprenor este proiectul The Level Apartments, dezvoltat în patru faze, cu un total de 600 de unităţi şi cu o investiţie totală de 60 milioane de euro.

Construcţia a fost demarată în 2018, iar până la începutul acestui an au fost livrate primele două faze către noii proprietari, însumând 175 de apartamente în urmă unor investiţii de 16 milioane de euro. În continuare se pregăteşte construcţia pentru faza a treia a proiectului, pe o suprafaţă construită suprateran de peste 10.000 mp şi care reuni 105 apartamente, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro. Dintre acestea, 70% dintre unităţile scoase la vânzare au fost contractate de viitorii proprietari. Cea de-a patra fază a proiectului este estimată să fie demarată până la sfârşitul anului 2024 şi va include aproximativ 250 de apartamente, cu o investiţie de 30 de milioane de euro.

 

https://www.businessmagazin.ro/actualitate/afaceri/hobby-de-ceo-cosmin-savu-cristescu-managing-partner-redport-capital-22239934

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO