Eveniment

Business MAGAZIN. Cum poţi să închiriezi o insulă cu preţuri care variază de la 250 la 25.000 dolari pe noapte

Business MAGAZIN. Cum poţi să închiriezi o insulă cu...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

10.12.2023, 16:30 123

Insulele private, cândva loc de refugiu doar al celor foarte bogaţi sau, eventual, al unora dintre personajele negative de prin filme, nu mai sunt atât de rare în ziua de azi, iar cine n-are insula lui nu trebuie neapărat s-o cumpere, ci poate s-o şi închirieze, mult mai uşor ca altădată.

Cererea pentru asemenea locuri de petrecere a timpului liber a crescut mai ales ca urmare a nevoii de a păstra distanţa faţă de alţi oameni apărută în pandemie, iar în prezent sunt sute de insule de închiriat prin lume, scrie Wall Street Journal.

Insulele se pot găsi fie prin intermediul unor site-uri dedicate rezervărilor de spaţii de cazare, cum ar fi Airbnb, fie prin firme specializate, iar preţurile variază, în general de la 250 la 25.000 de dolari pe noapte, în funcţie de ce se oferă, de la o căsuţă din buşteni (Bâtholmen, Norvegia) la un adevărat ranch cu cai şi zebre. În acest din urmă caz, cei interesaţi trebuie să se deplaseze pe o insulă din cadrul Insulelor Virgine Britanice unde pot sta alături de 14 prieteni la complexul Aerial, dotat şi cu spa şi studio de înregistrări.

Cei care apelează la firme specializate să le găsească o insulă de închiriat vor să ştie cum sunt acestea pregătite pentru cazuri de urgenţe medicale, avertizări de tsunami sau uragane ori probleme cu rechinii, dacă este cazul, şi caută de la plaje în Seychelles la fortăreţe dezafectate prin sudul Angliei. Insulele private au cerere şi din partea multor familii, afirmă agenţiile care intermediază închirierea lor, ele fiind atrase de lipsa de trafic, infracţiuni şi uneori de lipsa semnalului la mobil sau a internetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO