Eveniment

Căderea unui colos? Miliardarul Vincent Bollore, cel mai mare acţionar al gigantului media francez Vivendi, a fost reţinut de poliţie în Franţa

Căderea unui colos? Miliardarul Vincent Bollore, cel mai...

Autor: Ştefan Stan

24.04.2018, 14:39 518

Miliardarul Vincent Bollore, cel mai mare acţionar al Vivendi SA, un conglomerat media francez, este interogat de poliţia franceză, după ce a fost anchetat pentru corupţie alături de mai mulţi oficiali străini, scrie Bloomberg. 

Ancheta vizează contractele acordate pentru dezvoltarea unor terminale în state africane precum Lome, Togo şi Conakry, Guinea. Potrivit Le Monde, Bollore era reţinut de poliţie marţi dimineaţă. 

Procurorii cred că mai mulţi manageri ai Bollore Group a folosit compania de publicitate Havas pentru a facilita alegerea unor oficiali africani, prin furnizarea de consultanţă la un preţ extrem de redus. Drept recompensă, compania ar fi primit diverse contracte. 

Anterior, Bollore Group a anunţat că una dintre unităţile sale este ţinta unei investigaţii pentru oferirea de servicii de comunicaţii în Guinea şi Togo în 2009 şi 2010. Compania totuşi a dezminţit că ar fi făcut ceva ilegal. 

”Interogarea executivilor va face lumină autorităţilor la întrebările pe care le ridică, care au fost deja ţinta unui audit independent care a găsit operaţiunile perfect în ordine”, a anunţat compania. ”Executivii sunt fericiţi să coopereze pe deplin cu autorităţile”.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO