Eveniment

Campania "BICICLEŞTI". Oprescu: “Vreau să fac Calea Victoriei zonă de promenadă”

Oprescu: Am de gând să măresc trotuarele de la Calea Victoriei, să pot să fac pista de biciclete (Imagine: AFP/ Mediafax Foto(

Autor: Otilia Ciocan

20.10.2013, 14:15 399

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani", că municipalitatea intenţionează să mărească trotuarele de pe Calea Victoriei şi să amenajeze pista destinată bicicliştilor pe această arteră.

"Am de gând să măresc trotuarele de la Calea Victoriei, să pot să fac pista de biciclete pe o parte, dus-întors", a spus edilul, la Pro TV.

Tot legat de Calea Victoriei, Oprescu a anticipat că aceasta va fi o arteră de promenadă mai atractivă după ce vor fi amenajate şi "prăvălii, cafetării şi restaurante".

Cu acelaşi prilej, primarul general s-a declarat "fericit" de faptul că şoferii n-au avut o reacţie negativă în urma închiderii temporare a două porţiuni din Calea Victoriei şi Kiseleff, în cadrul campaniei "Bicicleşti" care a fost lansată de Gândul şi Pro Sport.

“Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din maşini. Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână - în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc şi să înceapă să îşi facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa' să viziteze Academia, au ce face,  dar numai să am obiectul ăsta”, şi-a explicat Oprescu planurile, duminică, invitat la "După 20 de ani", la Pro TV şi, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info

În aceeaşi emisiune, primarul general a precizat că în Bucureşti există 172 de kilometri de piste pentru biciclete, "din care 63 de kilometri sunt blocaţi de Poliţie, care a spus că nu sunt corespunzători", deşi porţiunile respective au fost făcute, potrivit lui Oprescu, în baza unei autorizaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO