Eveniment

Campulung Industrial Park: Avem 6 firme interesate de spatii pe platforma Aro

10.07.2008, 18:14 239

Campulung Industrial Park, compania care administreaza fosta platforma industriala a producatorului de autoturisme de teren Aro, deruleaza negocieri pentru atragerea a sase investitori, in special din industria componentelor auto, care urmeaza sa construiasca facilitati de productie in Romania.
"Avem deja un client, compania Nobel Plastiques, care a inchiriat o suprafata de 10.000 de metri patrati pentru 10 ani iar in prezent negociem cu alti sase clienti, in cursul acestei luni urmand sa definitivam discutiile", a declarat pentru ZF Sergiu Filip, directorul general al Campulung Industrial Park. Nobel Plastiques, unul dintre funizorii Automobile Dacia, face parte din grupul francez Nobel Automotive.
Compania Campulung Industrial Park este detinuta de omul de afaceri Nicolae Ratiu, care in cursul anului trecut a preluat prin firma Landmark Management platforma industriala a fostei uzine Aro. Pentru suma de 16,5 milioane de euro Landmark a preluat o suprafata de aproximativ 46 de hectare care, potrivit companiei, urmeaza sa fie reamenajata pentru activitati de productie industriala.
Compania a demarat procesul de reabilitare a fostelor hale de productie folosite de intreprinderea Aro, investitia necesara pentru renovarea spatiului inchiriat catre Nobel Plastiques fiind de un milion de euro.
"Majoritatea celorlalte companii urmaresc spatii cu o suprafata de 3.000 - 15.000 de metri patrati", a completat Filip.
Reprezentantii companiei au declarat ca in perioada urmatoare vor fi alocate fonduri de doua milioane de euro pentru dezafectarea unor instalatii si reconditionarea unor hale ce totalizeaza 85.000 de metri patrati dar si a fabricii principale a fostei companii Aro, care are o suprafata de 100.000 de metri patrati.
"Lucram in prezent la pregatirea halelor, trebuie sa evacuam utilajele uzate iar pentru lucrarile din fabrica, infrastructura rutiera a platformei si instalatii vom aloca intre 2 si 3 milioane de euro", a spus Filip. El a adaugat ca la aceste proiecte lucreaza in prezent cei 60 de angajati ai companiei si inca 300 de colaboratori.
Pe langa inchirierea spatiului de 10.000 de metri patrati catre compania franceza, Landmark Management a vandut la inceputul acestui an un teren de 16.470 de metri patrati catre retailerul Kaufland, pentru constructia unui magazin. Pentru teren, pe care se afla o fosta baza sportiva, Landmark a incasat 930.000 de euro.
Fosta fabrica Aro Campulung are toate sansele sa devina in scurt timp unul dintre nucleele de productie industriala din Romania, fiind una dintre platformele industriale disponibile neexploatate inca, detinand si un avantaj logistic, deoarece se afla la o distanta de 81 de kilometri fata de centrul industrial Dacia din Pitesti. Platforma ar putea atrage o serie de investitii importante din domeniul componentelor auto, chiar din partea furnizorilor Renault sau Ford, posibilitatile de instalare ale investitorilor interesati de terenuri racordate deja la utilitati fiind destul de limitate.
La inceputul lunii mai, premierul Tariceanu a criticat, in cursul unei vizite facute la Campulung, firma care a preluat fosta uzina Aro, aratand ca aceasta este preocupata de tranzactii imobiliare. In replica, Nicolae Ratiu a spus atunci ca premierul este dezinformat si a sustinut ca platforma de la Campulung este destinata exclusiv productiei de piese auto.
"Ce real estate sa faci la Campulung, care are 20.000 de locuitori, dintre care 5.000 sunt someri?", a spus Ratiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO