Eveniment

Casa de expediţii Cargo Partner: "Pentru anul viitor estimăm o menţinere a cifrei de afaceri la nivelul de 70 mil. euro"

Casa de expediţii Cargo Partner: "Pentru anul viitor...

Autor: Mirabela Tiron

26.12.2023, 16:00 138

Compania Cargo Partner, filiala locală a grupului austriac cu acelaşi nume, care furnizează servicii de transport rutier, feroviar, maritime şi aerian, va finaliza acest an cu afaceri de 70 de milioane de euro, sub nivelul de anul anterior, iar pentru anul viitor vede o menţinere a cifrei de afaceri, potrivit oficialilor companiei.

„Volumul de mărfuri a fost similar cu cel de anul trecut, însă preţurile au scăzut, de aici şi scăderea în cifra de afaceri. Vom finaliza anul cu afaceri de aproape 70 de milioane de euro aşa cum am bugetat iar pentru anul viitor vedem o menţinere la nivelul din acest an”, a spus pentru ZF Cosmin Bradea, directorul general al companiei Cargo Partner.

Filiala din Romania a Cargo-Partner a avut  anul trecut o cifră de afaceri de 454 mil. lei şi un profit net de 16,2 mil. lei anul trecut, faţă de afaceri de 383 milioane de lei (79 mil. euro) şi profit net de 12 milioane de lei anul anterior,  arată datele de la mfinante.ro. Compania avea 242 de angajaţI anul trecut.

„Vom continua să mărim capacitatea de spaţii logistică. După ce am adăugat 8.000 de mp la Timişoara, anul viitor vom extinde capacitatea cu noi depozite la Cluj Napoca şi Bucureşti”.

Clienţii deserviţi de Cargo-Partner sunt variaţi, fac parte din sectoarele importante ale economiei: automotive, high-tech, retail, fashion, alimentar, farma. Companii oferă servicii de transport aerian, maritim, feroviar şi rutiere, plus depozitare şi distribuţie. Anul acesta, încă din a doua parte a primului semestru transportatorii au sesizat o scădere în volumele transportate, pe marea majoritate a tipurilor de servicii pe care le oferă.

Dacă în anii de pandemie, inclusiv 2022, piaţă a fost una efervescenţă – aducând creşteri de tarife dar şi de volume, contextul economic global actual şi temerile întreţinute de conflictele din anumite zone au dus la scăderea consumului, factori ce au condus la scăderea volumelor mărfurilor transportate precum şi la o scădere a tarifelor de transport.

Datele  de la ONRC arată că toate companiile care activează pe piaţa de transport rutier de marfă aveau afaceri totale de 67,6 miliarde de lei. Pe piaţa locală de transport activau 45.592  de firme  anul trecut, care aveau în total 156.000 de angajaţi, potrivit ONRC.

Transporturile sunt singurul sector din economie, în afară de cel de IT, care au o balanţă pe excedent, un plus de 5,4 miliarde de euro anul trecut, această ramură fiind de altfel şi cel mai mare contributor la balanţa pozitivă a serviciilor, arată datele de la BNR.

Pe piaţa locală de transport marfă pe calea rutieră activează câţiva jucători mari ce s-au remarcat prin investiţii constante dar şi mai multe companii medii şi mici, care efectuează transporturi pe rute interne sau internaţionale. Cei mai mari jucători de pe piaţa de transport mărfuri au făcut investiţii în reînnoirea flotei auto şi în automatizare în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO