Eveniment

CDS-urile, din ce în ce mai afectate de tensiunile politice

CDS-urile, din ce în ce mai afectate de tensiunile politice
09.07.2012, 00:03 347

Costurile asigurării datoriilor împotriva riscului de neplată prin intermediul contractelor credit default swaps (CDS) s-au înscris săptămâna trecută pe un trend continuu ascendent, odată cu amplificarea tensiunilor politice, fiind depăşit pragul de 400 de puncte de bază.

CDS-urile României nu au fost, totuşi, la fel de afectate precum cursul de schimb, reacţionând cu o oarecare întârziere. Analiştii şi dealerii au anticipat creşterea cotaţiilor CDS în cazul României în situaţia amplificării crizei politice, ceea ce va face dificilă revenirea Finanţelor pe pieţele externe pentru a atrage împrumuturi.

Cotaţiile CDS s-au apropiat în cazul României de 500 de puncte de bază în acest an în contextul amplificării tensiunilor din zona euro, după ce în primele luni ale anului coborâseră sub 300 de puncte de bază. România are una dintre cele mai ridicate rate ale CDS-urilor la nivel regional, fiind depăşită doar de Ucraina, Ungaria şi Croaţia (Grecia fiind un caz special).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO