Eveniment

Ce îi trebuie Bucureştiului să devină cu adevărat un oraş european? GALERIE FOTO

Ce îi trebuie Bucureştiului să devină cu adevărat un oraş european?

Ce îi trebuie Bucureştiului să devină cu adevărat un oraş european?

Autor: Mirabela Tiron

13.06.2012, 00:07 1634

Primarul Sorin Oprescu a fost reales în funcţia de primar al Capitalei, semn că lumea a fost mulţumită de măsurile luate de acesta în mandatul de patru ani. Cu toate acestea, Bucureştiului încă îi lipsesc proiectele care să îl propulseze în topul celor mai frumoase capitale europene.

Curăţenie generală şi mai puţină poluare, infrastructură rutieră dezvoltată, eliminarea câinilor vagabonzi, panotajul stradal şi înfiinţarea unei asociaţii de promovare sunt doar câteva dintre soluţiile propuse de oamenii de afaceri care au călătorit în toată lumea şi care au admirat capitale europene precum Budapesta, Praga, Paris sau Viena.

"Înainte de orice lucrurile trebuie făcute gospodăreşte. Praful este o catastrofă în Bucureşti. În primul rând este nevoie de curăţenie în oraş. Aş vrea să fie mai puţin praf şi mai puţină poluare, cred că este capitala europeană cu cel mai mult praf", spune Cristian Cornea, directorul general al fabricii de cutii metalice Can Pack România din Bucureşti.

Adrian Mihai, unul dintre cei trei acţionari ai companiei de curierat Fan Courier, cu sediul în Bucureşti, spune că şi-ar dori ca autorităţile să dezvolte infrastructura Capitalei. "Aş fi mai fericit dacă Bucureştiul ar avea o infrastructură rutieră mai dezvoltată pentru a diminua traficul şi a se circula mai uşor. De asemenea, mi-aş dori să aibă mai multe zone de parcare şi să semnalizeze mai bine prin indicatoare străzile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO